Als ik iets inplan, ga ik het ook doen

do 03 februari 2022
Lorem ipsum

Als ik iets inplan, ga ik het ook doen

“Als ik iets inplan, ga ik het ook doen” zei ik tegen m’n schrijfcoach deze week toen ik aangaf dat ik in mijn agenda een vaste ochtend in de week had gereserveerd om blogs te gaan schrijven. Ik ken mezelf een beetje: Ik kan me heel veel voornemen, maar als ik er geen tijd voor reserveer in m’n agenda, dan vliegt de week voorbij met alles wat er wèl gepland stond en realiseer ik me een week later “Och, dat had ik ook nog graag willen doen. Dat is er helemaal bij in geschoten.” En dan baal ik van mezelf dat ik het niet gedaan heb, vooral als het wel belangrijk voor me was.

Alleen me iets voornemen is niet genoeg

Ook tegen de vrouwen in mijn praktijk zeg ik dit, als we het hebben over dat regelmatig tijd voor jezelf nemen zo enorm belangrijk is om jezelf te ontspannen en om je hoofd weer lekker leeg en helder te krijgen. Ik spreek uit ervaring, want heel lang was het bij mij zo, dat ‘iets voor mezelf doen’ er helemaal bij inschoot. Er was namelijk niet gauw tijd ‘over’ op een dag naast alle werk- en gezinsactiviteiten. En dan schoten er ook nog eens allerlei klusjes ‘even’ tussendoor’ die ook nog moesten. Ik mocht vaak al blij zijn als het me lukte om alles dat wèl in m’n agenda gepland stond af te krijgen. Het me alleen voornemen dat ik nu toch echt eens iets leuks voor mezelf ging doen, was echt niet genoeg.

Tijd moet ik echt máken: in mijn agenda

Wat hielp was toen ik van tijd voor mezelf echt een actiepunt maakte met bijbehorende prioriteit en er vervolgens ook daadwerkelijk tijd voor vrij ging maken in m’n agenda. “Als je iets inplant, ga je het ook doen.” was echt op mij van toepassing. Het is niet dat ‘tijd voor mezelf’ nu nooit meer het onderspit delft ten opzichte van dingen die gebeuren in m’n gezin. Maar er moet wel een goede reden voor zijn, ik zeg het niet zomaar meer af, want het staat gewoon ingepland.

En zo is het dus ook met het schrijven van m’n blogs: ik heb geen reden om het niet te doen, want het staat ingepland. Hoe werkt dat voor jou: tijd voor jezelf vrijmaken?

Heeft dit jouw interesse gewekt?

Ben je klaar voor meer waardevolle tips voor ruimte in je hoofd en rust in je lijf?

Ontvang ze gratis en zonder er iets voor te hoeven doen wekelijks in je mailbox!



Je kunt je vanuit elke nieuwsbrief weer hiervoor uitschrijven.

Je gegevens worden uiteraard vertrouwelijk behandeld. Lees hier alles over in het privacy reglement.