Ik kan niet slapen, ik ben veel te wakker

Handige tip om iedere avond vanuit rust in slaap te vallen

do 17 februari 2022
Lorem ipsum

Ik voel me brak, ik heb zo slecht geslapen

M’n wekker gaat. Ik heb slecht geslapen afgelopen nacht en ben ook nog eens extreem vroeg wakker. Ik voel me flink brak, m’n hoofd zit vol watten en ik heb geen flauw idee waar ik vandaag m’n focus vandaan ga halen om m’n werk gedaan te krijgen. Het liefst kruip ik weer gewoon terug in bed.

Ik heb gisteravond te lang doorgewerkt

Ik weet wel waarom ik zo slecht geslapen heb: ik heb gisteravond tot laat achter de computer gezeten, omdat ik persé iets af wilde krijgen. Dat late doorwerken vindt mijn hoofd nooit fijn. Ik ben daarna altijd klaarwakker, voel me hyper en heb dan de grootste moeite om m’n hoofd en m’n lijf weer tot rust te krijgen. Uit ervaring weet ik dat ik op zo’n moment niet goed in slaap kom en ’s nachts wakker zal liggen met een hoofd dat meteen in de piekerstand schiet.

Er was een tijd dat ik dacht dat dit normaal was

Er was een tijd dat ik dacht dat ’s avonds lang doorwerken simpelweg nodig was om m’n werk af te krijgen. Ik werkte véél meer uren (met name thuis) dan dat ik betaald kreeg. Dat ik eigenlijk veel te veel op m’n bordje had, realiseerde ik me pas later. Want uiteindelijk ging het flink mis. Ik kwam in een fikse burn-out terecht, die wel 2 jaar zou duren. Dat was een intens pittige periode die ik echt niemand toewens 😔

Inmiddels gun ik mezelf om ‘op te slomen’ voor het slapen gaan

En dat is precies de reden waarom ik op dit moment op de meeste 😉 avonden het helemaal anders aanpak: Minimaal een uur voordat ik ga slapen, hou ik mezelf weg van alle schermpjes die we zoal in huis hebben (TV, computer, mobiel, tablet). Ik mag van mezelf alles doen, mits ik m’n hoofd de gelegenheid geef om alvast te ontprikkelen. Dus wat ik dan doe is bijvoorbeeld wat opruimen, spullen klaarleggen voor morgen, lezen, mediteren, muziek luisteren. Als er maar geen scherm aan te pas komt. ‘Opslomen’ noemen ze dit ook wel eens. In dit uurtje voel ik mezelf beetje bij beetje steeds verder landen, tot rust komen.

Het resultaat: ik voel me heerlijk uitgerust en heb een leeg en helder hoofd

Als ik na dit uurtje in bed ga liggen, ben ik binnen een half uur in dromenland en slaap ik heerlijk door. En mocht ik een keertje ’s nachts opstaan, dan kost het mij geen enkele moeite om daarna weer verder te slapen. Dit alles zorgt ervoor dat ik ’s ochtends rustig en uitgerust wakker word. Ik heb een helder, leeg hoofd en voel me vol energie om aan de dag te beginnen.

Als ik nu een keertje langer doorwerk, plan ik erna rust in

Ach weet je, een heel enkel keertje langer doorwerken ’s avonds is helemaal niet zo erg. Ik kies er op zo’n moment dan heel bewust voor en weet wat voor mij de consequenties zijn. Bovendien zorg ik ervoor dat ik minimaal de 2 erop volgende avonden wèl m’n rust neem voor het slapen gaan. En op deze manier haal ik m’n gemiste slaapuren dan weer in. Belangrijk hierbij is wel dat ik dit avondwerken maar heel af en toe doe.

Hoe kom jij tot rust voordat je gaat slapen?

Ik gun het jou ook om zo heerlijk uitgerust en helder wakker te worden. Hoe richt jij jouw avond in om tot rust te komen voor je gaat slapen? Wat werkt voor jou het beste? Laat het me hieronder weten of stuur me een mailtje op info@sakura-acupunctuur.nl 🌞

#rustinjehoofd #ruimteinjehoofd #rustinjelijf

Ik voel me heerlijk uitgerust en heb een leeg en helder hoofd

Heeft dit jouw interesse gewekt?

Ben je klaar voor meer waardevolle tips voor ruimte in je hoofd en rust in je lijf?

Ontvang ze gratis en zonder er iets voor te hoeven doen wekelijks in je mailbox!



Je kunt je vanuit elke nieuwsbrief weer hiervoor uitschrijven.

Je gegevens worden uiteraard vertrouwelijk behandeld. Lees hier alles over in het privacy reglement.