Niets doen op een papadag: hoe doet hij dat?

do 10 februari 2022
Lorem ipsum

Niets doen op een papadag: hoe doet hij dat?

Hij kan gewoon op de bank zitten, ondanks een waslijst aan to-do items. Je hoofd staat nooit stil. Je lijst met actiepunten blijft altijd lang: Heb je er net 3 afgestreept, komen er weer 5 bij. Je weet precies wat er gedaan moet worden: zowel op je werk, maar zeker ook thuis. Doordat je het overzicht hebt en doet wat nodig is, loopt met name thuis alles op rolletjes. Thuis zit je nooit stil, want er is meer dan genoeg te doen. Jouw man daarentegen kan op zijn papadag heel gemakkelijk een uur lang op de bank zitten en de krant lezen. Hoezo heeft hij niets beters te doen?

Jij rent de hele dag rond om alles gedaan te krijgen

Dat kan best frustrerend zijn en het irriteert je regelmatig: Ben jij de enige die in huis wat doet? Het is toch niet eerlijk, dat jij de hele dag zo loopt te rennen om alles gedaan te krijgen en hij zomaar gaat zitten en niets doen. Het lijkt wel alsof hij niet ziet wat er allemaal nog ligt te wachten om gedaan te worden. Soms wijs je hem ’s ochtends voor je vertrekt op wat karweitjes die hij kan doen, maar dat wordt je niet altijd in dank afgenomen.

Toch zou je zelf ook wel eens zo op de bank willen zitten

En toch... als je heel eerlijk bent, zou jij soms ook wel zo op de bank willen zitten. Niets doen. Zonder het gevoel te hebben dat je spijbelt, omdat er nog zoveel gedaan moet worden. Met een hoofd dat leeg is, waardoor ruimte komt voor nieuwe leuke dingen, die buiten het vaste stramien liggen van wat ‘moet’. Daar verlang je wel eens naar. Want als je heel eerlijk tegen jezelf bent, voel je je af en toe echt moe. Maar je kunt jezelf niet zomaar uitzetten. ​

Zet jezelf hoger op je prioriteitenlijst

Jezelf uit zetten hoeft ook niet – zet jezelf gewoon hoger op je prioriteitenlijstje! Zie jezelf als actiepunt met bijbehorende belangrijkheid en urgentie, net als al die andere punten op je lijstje. Plan jouw eigen actiepunt dus net als alle andere in in je agenda. Reserveer ook echt een tijdsblok met hoge prioriteit hiervoor. Dit voelt in het begin best onwennig Voor veel vrouwen met wie ik werk, voelt dit in het begin flink onwennig. Als het ze al lukt om dat tijdblok niet te laten opslokken door andere activiteiten, voelen ze zich vaak alsof ze aan het spijbelen zijn als ze die broodnodige tijd voor zichzelf nemen.

De eerste keer dat ik, na de geboorte van m’n tweede, na lange tijd weer eens wat voor mezelf inplande, ging ik sporten. Jeetje, wat voelde dat onwennig om even helemaal met mezelf alleen te zijn. Tevens voelde het voor mij ook als hele dierbare tijd, even los van de dagelijkse beslommeringen. Even m’n hoofd leeg maken, verstand op nul. Het voelde zo goed, daar wilde ik wel meer van. Je zult merken dat als je doorzet, het makkelijker en vanzelfsprekender wordt. En vooral: dat je leven leuker wordt! Dat je hoofd niet meer zo overloopt, er meer ruimte komt, dat je veel makkelijker helderheid en overzicht krijgen over wat echt belangrijk is.

Pak je agenda en plan het in!

Hoe zou het voor jou zijn om tijd voor jezelf op 1 te zetten? Wat zou jij dan doen? Weet je wat: doe het meteen. Pak je agenda erbij en plan het in: Wat is het eerstvolgende dat jij voor jezelf gaat doen? En als je je man weer eens op de bank ziet zitten, erger je dan niet, maar gebruik het als een herinnering aan jezelf: Wanneer heb jij het eerstkomende tijdsblok voor jezelf op de kalender staan? En als je er nog geen hebt, plan het in en verheug je er lekker op.

Ik ben heel benieuwd wat jij gaat doen in dat eerste tijdsblok dat echt voor jou is. Laat het me hieronder weten of stuur me een mailtje op info@sakura-acupunctuur.nl

#tijdvoorjezelf #planhetin #rustinjehoofd

Wanneer heb ik tijd voor mezelf ingepland?

Heeft dit jouw interesse gewekt?

Ben je klaar voor meer waardevolle tips voor ruimte in je hoofd en rust in je lijf?

Ontvang ze gratis en zonder er iets voor te hoeven doen wekelijks in je mailbox!



Je kunt je vanuit elke nieuwsbrief weer hiervoor uitschrijven.

Je gegevens worden uiteraard vertrouwelijk behandeld. Lees hier alles over in het privacy reglement.